Goed gestemd

Neem contact op

Van pianorestauratie tot vleugelverhuur

Piano’s en vleugels zijn prachtige instrumenten, maar vragen ook veel zorg. Ze moeten regelmatig gestemd en zo nu en dan gerepareerd worden en als u gaat verhuizen dienen ze op een speciale manier vervoerd te worden. Wij nemen u al deze zaken uit handen, zodat u zich bezig kunt houden met wat u het liefst doet: pianospelen.

Piano of vleugel stemmen

Wij adviseren u uw piano of vleugel minstens tweemaal per jaar te laten stemmen. Wij doen dit graag voor u. Als service van de zaak bellen wij u elk half jaar voor het maken van een stemafspraak. Zo heeft u er echt geen omkijken meer naar. De kosten van het stemmen bedragen €75,00 per stembeurt.

Reparaties en restauraties

Aan het repareren of restaureren van uw piano of vleugel gaat altijd een uitgebreid onderzoek vooraf, waarna u een vrijblijvende offerte krijgt. Hiervoor komen wij bij u langs door heel Nederland en België.

Een kleine reparatie voeren wij dan ter plekke uit. Voor grotere reparaties of restauraties dient uw instrument echter vervoerd te
worden naar onze werkplaats. Gezien piano’s en vleugels tijdens vervoer erg kwetsbaar zijn, bieden wij een speciale haal- en brengservice.

Informeer naar de voorwaarden

Politoeren 

Politoeren is een oude methode om houten voorwerpen,
zoals piano’s en vleugels, te beschermen en verfraaien. Deze techniek deed in het midden van de 19e eeuw in Europa zijn intrede. Hierbij worden voorwerpen van hout voornamelijk met bijenwas of lijnzaadolie behandeld.

Wij politoeren uw (oude) piano of vleugel. Ook is het zeker de moeite waard om ons uw oude, gepolitoerde instrument opnieuw in de politoer te laten zetten. Hierbij verwijderen we de oude politoerlaag niet geheel, maar brengen we over de oude een nieuwe laag politoer aan. Bovendien plamuren we beschadigingen en lijmen we loszittend fineer. Zo ziet uw piano er weer als nieuw uit.

Benieuwd naar het politoeren? Neem contact op voor meer informatie.

Transport

Het vervoeren van uw piano of vleugel is erg precair werk. Een piano raakt al snel ontstemd en is tijdens het vervoer erg kwetsbaar.


Naast stemmen, repareren, restaureren en politoeren verzorgen wij al uw piano-en vleugeltransport door heel Nederland en België.

Neem contact met ons op voor meer informatie en een prijsopgave.

(Dag)verhuur

Als u een koor begeleidt of optredens geeft, heeft de zaal of kerk regelmatig geen piano of vleugel. Als er wel een staat, is deze vaak jaren niet gestemd of vanwege vele mankementen onbespeelbaar geworden.

In zulke gevallen huurt u bij Van Driesum Piano’s en Vleugels voor een dag, avond of weekend een kwaliteitspiano of vleugel tegen een uitmuntende prijs, voor een perfecte uitvoering van uw muziekstukken.

Snel een piano nodig? Bel 0165 - 551 574 of 06 - 53815054.

Meer informatie